1

Overbygningskursus i idrætmedicin

Brug for hjælp?
Kontakt Pernille Valentin Sommer
pvs.plo@dadl.dk

Lægekursus

Kursus nr. 9010218

Dette overbygningskursus er for dig, som har de grundlæggende undersøgelsesteknikker på plads.

Kursets hovedformål er at opøve det kliniske ræsonnement og mønstergenkendelsen af de hyppigste sportsskader, som de præsenterer sig i almen praksis. De almindeligste skader - såvel akutte som belastningsmæssige - skadesmekanismer samt skadesforebyggelse indenfor de store sportsgrene vil blive gennemgået. Kurset indeholder en række konkrete øvelser og tests, som du kan anvende i forbindelse med udredning, diagnosticering, behandling og rehabilitering af skaderne.

De grundlæggende undersøgelsesteknikker forudsættes kendt, så hovedvægten vil ligge på udredning, diagnosticering (herunder også kliniske tests og undersøgelse), behandling og rehabilitering af skaderne. Enkle genoptræningsøvelser vil blive introduceret.

Herudover vil almene træningsfysiologiske aspekter blive berørt, og med udgangspunkt i de større idrætsgrene gennemgås idrætsspecifik kravanalyse og belastningsprofil. Endvidere vil relevante tests og træningsmetoder (styrketræning, kredsløbstræning, intensitet, mængde og metoder) blive gennemgået. Endelig er gennemgang af udvalgte myter, fakta om kosttilskud og ernæring til idrætsudøvere på programmet. Vægten vil generelt ligge på motionsidrætten, men fysiske og mentale krav og forberedelser til eliteidræt vil også blive berørt.

Der forventes stor deltageraktivitet, og du skal være parat til at øve de kliniske tests på dine medkursister.

Kurset er godkendt til 5 dages tabt arbejdsfortjeneste i EUF og ikke systematisk efteruddannelse.

Praktisk information

Tidspunkt
6. april 2018 til 13. april 2018

Tilmeldingsfrist
2. oktober 2017

Form

Internat

Status
VVenteliste

Kursusleder