1

Psykiske lidelser - når sindet smerter

Brug for hjælp?
Kontakt Pernille Valentin Sommer
pvs.plo@dadl.dk

Lægekursus

Kursus nr. 9016017 - Systematisk Efteruddannelse

Patienter med psykiske lidelser fylder meget i almen praksis. Dette kursus er delt op i to moduler af to dage.

Del 1 koncentrerer sig om den udfordring, det er at møde patienten med affektiv sindslidelse - depression, bipolaritet eller cyclotymi - samt den psykotiske, socialt marginaliserede eller selvmordstruede patient. Du får desuden opdateret din farmakologiske viden og henter inspiration til den praktiske håndtering af de kronisk psykisk syge i din praksis. Der vil også være fokus på samarbejdet med både kommunen og psykiatrien, herunder Collaborative Care.

I del 2 fokuseres der på de psykiske lidelser, der tidligere gik under betegnelsen "psychiatria minor", men som fylder forholdsvis meget i almen praksis. Du vil høre om de personlighedsforstyrrede, kriseramte, stressede og angste. Og om dem med OCD, spiseforstyrrelser og ADHD. Kort sagt; patienter der ofte finder vej til vore konsultationer. Vi vil fokusere på optimering af arbejdet med disse patienter. Du vil også lære noget om forskellige terapeutiske metoder.

Formålet med kurset er at styrke din evne til at håndtere patienter, der er socialt marginaliserede, sårbare og misbrugende samt patienter med tristhed, sorg, krise, stressrelaterede tilstande, depression, angst, psykoser og personlighedsforstyrrelse.

Modul I er godkendt til 2 dages systematisk efterudddannelse og modul II er godkendt til 2 dages selvvalgt efteruddannelse.

NB! Modul II er datofast til 14. - 15. september - modul II afholdes før modul I

 

Praktisk information

Tidspunkt
23. oktober 2017 til 24. oktober 2017

Tilmeldingsfrist
1. august 2017

Form

Internat

Status
VVenteliste

Kursusleder